Η πανδημία αλλάζει τις τιμές στα ακίνητα

There is no translation available.

Μια σειρά από «κρυφά διαμάντια», περιοχές δηλαδή που ακόμα παραμένουν υποτιμημένες αλλά έχουν σημαντικές προοπτικές ανόδου κρύβει η κτηματαγορά των Αθηνών.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece στελέχη της κτηματαγοράς, η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα στο «χρηματιστήριο» των ακινήτων, φέρνοντας μειώσεις σε μια σειρά από περιοχές και αναβαθμίζοντας άλλες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή περιοχών που είδαν την αξία τους να μειώνεται είναι εκείνες που είχαν εκτιναχθεί την προηγούμενη πενταετία λόγω της αντίστοιχης αύξησης του AirBnB. Μολονότι παραμένουν ψηλά, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η εποχή που το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα στο Κουκάκι έφτανε τα 1.000 ευρώ το μήνα θα αργήσει να επιστρέψει.

Στον αντίποδα, το lockdown έχει αλλάξει τα δεδομένα των προτιμήσεων για υποψήφιους αγοραστές και ενοικιαστές, πολλοί από τους οποίους «γυρίζουν την πλάτη» στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγοντας σπίτια στα προάστια. Έτσι, περιοχές όπως τα Μεσόγεια γνωρίζουν αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, καθώς οι τιμές είναι λογικές και ταυτόχρονα προσφέρουν πρόσβαση σε πράσινο, πιο ήπια ρυμοτομία και δυνατότητα αγοράς ή ενοικίασης μεγαλύτερων ακινήτων σε λογικές τιμές.

Tags: πωληση ακινητου, πωλήσεις ακινήτων, ακίνητα, τιμές ακινήτων, τιμή ακινήτου

Print Email

jomestate

Register your property for free and advertise it on Fortexe, one of the largest and most popular real estate website in Greece.

Follow us on:

Contact us

Call us from any landline or mobile phone and publish your add within minutes!

Smart Search